Alfa Energi: Bærekraft i praksis

Bærekraftige løsninger fra Alfa Energi

Alfa Energi har jobbet med bærekraft i mange år. Først hos alle fornøyde kunder, som har fått installert en varmepumpe, energibrønn med geo-energi, eller andre spennende løsninger fra Alfa Energi.

Bærekraft hos våre kunder

Med en S-COP for vannbåren varme på 5,1 og en S-COP på varmepumper på 4,6, er det utrolig mye å hente på å benytte våre løsninger. Men først, hva er S-COP? Det er den teoretiske årsvarmefaktoren til et gitt anlegg eller utstyr i den klimasonen det er tiltenkt og brukes. Du finner teoretisk årsvarmefaktor (S-COP) på varmepumpens energimerke.

Vårt utgangspunkt har alltid vært at våre kunder skal tjene inn sin investering på kortest mulig tid. For så og vesentlig kunne redusere sitt strømforbruk og dermed også utgiftene til energi. Dette er kjernen i Alfa Energi sin filosofi rundt bærekraft.

Hva er S-COP?

S-COP står for Seasonal Coefficient of Performance og er et mål på effektiviteten til varmepumper og andre energisystemer. Det gir en indikasjon på hvor mye varme som produseres for hver enhet med elektrisitet som brukes gjennom en hel sesong. Du finner en detaljert forklaring på både COP og S-COP i denne artikkelen.

Bærekraft hos Alfa Energi

Bærekraft for oss handler om sirkulær økonomi. Det skal lønne seg å resirkulere. Vi startet med å innse at vi hadde et avfallsproblem. Vi akkumulerte store mengder emballasjeavfall. Våre varer kommer godt innpakket i papp, plast og deretter formstøpt isopor. For å håndtere så store mengder med avfall måtte vi se mot kildesortering og avfallshåndtering.

Avfallshåndtering og resirkulering

Vi begynte med en papp presse, og deretter fant vi en isopor mølle som maler opp all formstøpt isopor til granulat. Neste steg er å levere det til komprimering. Her blir alt isopor komprimert før det går videre til Belgia, hvor det ender opp som Jackofoam isolasjonsplater. Fra vår emballasje har du kanskje kjøpt plater som isolasjon på din grunnmur, eller ditt bad av typen Jackofoam eller Litex.

Vi oppdaget også økende mengder returavfall. Vi bytter ut flere og flere gamle varmepumper som har gjort en god innsats hos våre kunder i 12-15 år. Disse gamle pumpene inneholder kjølemedier, plastikk, kobber, metaller og elektronisk avfall. For å håndtere dette, startet vi med gjenvinning av gass. Kjølemediet blir renset og gjenbrukt i nye anlegg.

Gjenvinning av materialer

Vi fikk tak i en plastikk- og kobbermølle som maler plast til granulat og kobber til metallspon. Dermed kan vi levere ren kobber og rent plastgranulat til gjenvinning. Plastgranulatet blir til barneleker og til plastemballasje, mens kobber blir til nye gassrør og nye strømledninger. Restmetallet som stål og aluminium blir også levert til gjenvinning.

Vårt eget bygg

Vi har bygget et nytt bygg på Forus i Stavanger. Her har vi skapt et bygg som er tilpasset oss, med kontorer, møterom, lager og visningsrom. Bygget er et plussbygg, som betyr at det produserer mer energi enn det forbruker. Vi boret en energibrønn hvor vi henter opp varme og kjøling, og vi har solceller på taket som produserer mer energi enn vi forbruker. Restenergien blir solgt til strømnettet. Kombinasjonen energibrønn og solceller gjør at vi med god margin kan si at bygget er et plussbygg.

Bilparken vår

Alfa Energi sin bilpark har over de siste fire årene blitt helt elektrisk. Vi lader bilene delvis på solkraft fra eget bygg. Den energien som ikke kommer fra solkraft, er vannkraft. Dermed blir CO2-avtrykket vårt det lavest mulige med dagens teknologi.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon om våre bærekraftige løsninger.

FAQ om bærekraft

Hva er bærekraft?

Bærekraft handler om å møte dagens behov uten å kompromittere evnen til fremtidige generasjoner til å møte sine egne behov. Dette inkluderer miljømessige, økonomiske og sosiale aspekter.

Hvorfor er S-COP viktig?

S-COP gir en indikasjon på hvor effektivt et energisystem fungerer over en hel sesong, noe som er viktig for å vurdere både økonomiske og miljømessige fordeler ved bruk av energisystemer som varmepumper.

Hvordan bidrar Alfa Energi til bærekraft?

Alfa Energi bidrar til bærekraft ved å fokusere på resirkulering og gjenbruk av materialer, bruke fornybar energi i sine bygninger og elektriske kjøretøy, og ved å tilby energieffektive løsninger til sine kunder.

Hva er et plussbygg?

Et plussbygg er et bygg som produserer mer energi enn det forbruker, ofte gjennom bruk av fornybare energikilder som solenergi og geoenergi.

For mer detaljert informasjon om bærekraft og våre løsninger, kan du også lese denne artikkelen.

Del gjerne denne nyheten:

Relaterte Nyheter

Investere i varmepumpe om sommeren: Hvorfor er det smart?

Investere i varmepumpe om sommeren: Hvorfor er det smart?

Selv om de fleste forbinder varmepumper med en nødvendighet når vinteren nærmer seg, er det faktisk på sommeren man virkelig bør vurdere å anskaffe seg en varmepumpe. Prisene på varmepumper varierer gjennom året, og våren og sommeren er ofte lavsesong for varmepumpeentreprenører.

Read More
Hopp rett ned til innholdet